Machiajul cu aerograf poate parea ciudat, la prima vedere, mai ales cand nu ai mai avut tangente cu astfel de dispozitive pana in prezent, dar cand vei afla mai multe despre beneficiile sale, iti vei schimba complet parerea. Si, chiar daca poate parea nou, el exista inca din anii 1900, rezistand cu brio testului timpului, ajungand de la sfera make-up-ului de scena si in cel de frumusete.
Cum se foloseste aerograful pentru machiaj
Este un mic aparat ce seamana cu un pistolas cu aer, in care se introduce intr-un rezervor o micuta cantitate de fond de ten lichid si, atunci cand este pornit, va pulveriza mici cantitati de culoare pe piele, prin puncte de dimensiuni reduse. Va trebui sa il misti pentru a obtine o acoperire perfecta peste tot. Si foloseste, pe langa fondul de ten, si farduri lichide, pentru a obtine adevarate povesti pe fata si/sau pe corp, fiind caracterizat prin precizie si manat de creativitate.
Scurta istorie
Daca nu ai mai auzit de aerograf pentru machiaj pana acum, iti spunem noi din start ca aceasta tehnica provine din lumea Hollywood-ului unde, in anii 1940, de pilda, actorii erau bronzati mai repede cu ajutorul unor astfel de ustensile, usurand munca stilistilor.
Un exemplu foarte bun este bronzarea figurantilor din ecranizarea Cleopatra, din 1963. Mai apoi, a fost incercat si pentru machiajul actritelor din filme, insa, pentru ca nu exista aceeasi varietate de fonduri de ten si culori precum in prezent, s-a renuntat la acest gen de pregatire, pentru ca artistele il refuzau.
Drept urmare, piata de profil a recurs la formularea unor fluide care sa fie pompate usor prin micul dispozitiv si care sa nu dauneze pielii, in acelasi timp estompand orice imperfectiuni. In prezent, este una din tehnicile care au usurat foarte mult modul in care este aplicat machiajul, scurtand considerabil timpul petrecut de vedete in scaun inaintea filmarilor sau evenimentelor, ajungand, incetul cu incetul, si in mediul mainstream, in cazul machiajului profesional pentru clienti obisnuiti.
Cand vine vorba despre machiaj, aerograful a fost intrebuintat in acest scop pentru prima oara pentru filmul Ben-Hur in 1922, unde au existat numerosi figuranti si actori, metoda facilitand aplicarea culorii intr-un timp rapid. In anii 1970, popularitatea sa a crescut considerabil, fiind socotit o tehnica speciala profesionala din domeniul cosmeticii.
Unde se foloseste machiajul de acest fel in prezent
Reajungand in zilele noastre, vei afla ca, in general, aerograful cosmetic devine util in cazul machiajului pentru filmari HD, in cinematografie, publicitate, televiziune si chiar in prezentarile de moda, in general, acolo unde sunt necesare schimbari rapide de culoare si design sau unde trebuie ca fata sa fie perfecta.
Si, pentru ca si pregatirea modelelor pentru sedinte foto poate fi efectuata folosind un astfel de aparat, procesul faciliteaza obtinerea unor fotografii reusite fara a fi nevoie de editari si post-productie, avand in vedere suprafata ideala rezultata.
Nu in ultimul rand, si artistii in make-up se pot folosi de aerograf pentru a conferi o piele perfecta clientelor lor, fie ca e vorba despre o ocazie speciala sau un moment de rasfat. In special la nunti, botezuri sau alte evenimente sunt cerute astfel de finisaje, pentru ca rezista foarte bine in timp si nu necesita retusuri majore.
Alege un aparat de calitate
Pentru a obtine mereu rezultate de care clientele tale sa fie multumite, iti va fi util sa investesti intr-un aerograf bun, calitativ, pentru machiaj. Astfel de produse, de la branduri precum Dinair, TEMPO sau Luminess au costuri de achizitie ridicate, dar sunt recomandate pentru modul facil in care distribuie fluidul si in care se folosesc.
Cum il tii in mana
Pentru a avea parte de o experienta placuta, e necesar sa inveti cateva lucruri simple despre cum se foloseste aerograful. Il vei tine drept, altfel fluxul de aer poate fi deficitar si poti varsa machiajul. Se va afla la minimum 15 cm distanta de fata pentru ca fluidul sa nu ajunga prea gros pe piele.
Nu in ultimul rand, in timp ce il aplici vei face scurte miscari circulare pentru a acoperi fiecare portiune cu aceeasi cantitate, astfel incat sa obtii un rezultat bun. Poti aplica mai multe straturi, daca doresti, dar poti sa obtii rezultate foarte bune “dintr-un foc” cu materialele de calitate.
Nu uita de primer
Intotdeauna pentru a obtine un machiaj bun facut cu aerograful este indicat sa te folosesti de un primer sau o crema hidratanta pe baza de apa, care nu vor afecta formulatia fondului de ten aplicat mai apoi.
Multe persoane uita de acest pas sau prefera sa nu il aplice cand se machiaza, chiar si in mod clasic, dar el ajuta la blurarea porilor si ofera o textura usor lipicioasa, pe care pigmentul se va lipi, devenind si o bariera intre impuritati si piele.
Amesteca nuantele pentru a o obtine pe cea ideala
Intr-un mod in care nu poti face asta cand folosesti pensula sau buretele cosmetic, poti imbina doua sau chiar trei fonduri de ten pentru a obtine nuanta ideala pentru pielea ta. Cu siguranta vei experimenta in acest fel, deoarece fondurile profesionale pentru cel mai bun aerograf sunt speciale, desi poti folosi si unele optiuni intalnite in magazinele de cosmetice.
Sticluta va fi scuturata bine inainte de folosire, pentru a indeparta orice bule de aer din zona picuratorului, deoarece fluidul acesta tinde sa se separe cand nu e folosit.
Aplica mai intai concealerul crema
Daca folosesti un corector de tip crema sau faci contur cu formule fluide, e indicat sa faci asta inainte de a aplica fondul de ten. Acelasi lucru poate fi spus si despre concealerul pentru zona de sub ochi, cu efect de iluminare.
Acestea nu se vor intinde bine peste fondurile de ten pentru aerograf, pe care nu ar trebui sa le aplici sub zona ochilor, unde iti poti accentua liniile fine si unde pielea iti poate fi uscata in exces si parea mai batrana.
Nu te opri cand ai aparatul in mana
In timp ce aplici fondul de ten sau culoarea, nu uita sa iti misti mana incontinuu, deoarece suprafata acoperita este mica, dar produsul se poate aduna la un loc cand insisti. Te poti opri, daca iti oboseste mana, oprind dispozitivul si indepartandu-l de fata.