Avantaje:
Acest joc este o imbunatatire asupra predecesorului sau, atat in ce priveste modul de joc, cat si aspectul explorarii, potrivit recenziilor.
Dispune de un fir epic robust si de un inamic bine definit si dezvoltat.
Spatiile secrete numite Lost Sectors sunt o aditie apreciata.
Printre punctele pozitive se numara evenimentele publice si raidul Leviathan.
Dezavantaje:
Cum nici un joc nu este perfect, nici acest titlu nu exceleaza cand vine vorba despre atractivitatea sa pentru novici, care au nevoie de timp petrecut in explorarea firului epic spre a deveni angrenati in poveste, lucru ce nu se intampla imediat, in timp ce alegerile jucatorului cand vine vorba despre continutul PvP sunt limitate.
AVANTAJE EXPLICATE
Primul lucru care iese in evidenta cand intri in Destiny 2, dupa cum relateaza cei care au devenit fani, este modificarea extrema adusa sistemului de joc, care pastreaza perspectiva la persoana intai, permitand gamerilor sa gaseasca mai repede coechipieri prin prisma gasirii clanurilor pentru a explora si duce la indeplinire variatele misiuni.
Urmatoarele expansiuni au modificat si mai mult gameplay-ul, punand un accent deosebit pe amestecarea elementelor de shooter cu puteri magice. Poate fi explorat drept un joc Co-Op pentru continutul PvE (Player versus World), mult mai dezvoltat, si cel PvP (Player versus Player), unde jucatorii devin inamici.
Pe masura ce jucatorul exploreaza noua lume iar timpul trece, noi expansiuni care duc povestea si mai departe isi fac aparitia, astfel ca cei axati pe continut PvE vor fi mereu atrasi de noi fire epice.
Daca Destiny original nu a fost tocmai apreciat pentru aspectul epic, aceasta a doua formula a reusit sa produca o poveste robusta si sa creeze un antagonist mult mai bine dezvoltat, care sa scoata reactii viscerale din partea gamerului.
Bungie a pus de aceasta data accentul pe o poveste bogata in elemente istorice pentru franciza, artefactele ce pot fi scanate aducand detalii noi in privinta trecutului acestui univers.
Un aspect inovator, daca putem spune asta, este aparitia acelor Lost Sectors, care sunt de fapt parti ascunse din harti disponibile in modulul de Explorare, acolo unde jucatorii vor descoperi noi inamici puternici pe care ii vor invinge in vederea obtinerii unor roade bogate.
Majoritatea criticilor de profesie au mentionat accentul pus pe explorarea acestui univers, o aditie benefica pentru stilul de joc al acestui tip de gaming, caci poti gasi noi orase si zone unde sunt descoperite noi personaje cu misiuni secundare ce pot produce recompense substantiale.
Raidul Leviathan este, in mare parte, laudat, acesta fiind lansat mai tarziu fata de jocul de baza, deoarece prezinta un mediu inconjurator fascinant si intricat, cu o structura similara unui adevarat labirint, unde pot fi desoperite pasaje secrete si cutii cu bogatii. Pentru jucatori hardcore exista si modulul Prestige, mult mai dificil, recompensele constand in piese puternice, care cresc puterea si abilitatile jucatorului.
Concluzie:
Jocul acesta se adreseaza iubitorilor de experiente complexe in care jucatorii se lupta cu inamici predeterminati sau intre ei, existand o poveste interesanta, intr-o continua dezvoltare, titlul fiind apreciat de critici si gameri deopotriva, aspectul multiplayer disponibil pe toate platformele fiind un punct forte, castigand, pe buna dreptate, titlul de jocul anului 2017, spre exemplu.