Cand iti incerci norocul cu o noua pasiune, poti lua in considerare ce ustensile iti sunt necesare si modurile in care acestea vor fi utile modului in care iti petreci timpul. Daca ai facut o pasiune pentru cautarea de comori sau metale, in general, afla ca nu doar detectorul este important, ci si alte obiecte care iti pot veni in ajutor cand ai cea mai mare nevoie. Afla cu ce iti poti augmenta tolba cu dispozitive.
Daca esti un cautator de metale pasionat, vei dori sa iti incerci detectorul oriunde te-ai afla in natura, pentru a vedea daca ai sanse sa descoperi lucruri noi, sau vechi, sau daca ai sanse de a te imbogati, de ce nu? Totusi, este important sa stii ca pentru a transforma vanatoarea de obiecte pretioase intr-o activitate placuta si profitabila ai nevoie de unele ustensile, dispozitive si accesorii alese pe spranceana. Iar, daca esti nou in “bransa”, trage cu ochiul la aceasta lista pentru a dobandi cateva idei in acest sens.
Lopata
Exista cazuri in care vei avea nevoie de o unealta mai vanjoasa care sa te ajute sa dai la o parte nisipul, pamantul sau pietrisul si cu ajutorul careia sa ajungi mai aproape de micuta comoara ce apare pe radarul detectorului. O lopata este o aditie foarte buna trusei tale de vanatoare a comorilor, pentru ca, prin intermediul ei, vei ajunge mai adanc in pamant.
Printr-o investitie minima intr-un obiect de gradinarit, ai la dispozitie modalitatea simpla de a face gauri in pamant, sau poti investi intr-o lopata cu margini zimtate, special conceputa pentru “detectoristii” de metale. Nu uita ca va trebui sa acoperi gaurile pe care le faci in sol, asa ca ai grija ca dimensiunile lamei sa fie echilibrate.
Farasul de gradina
Daca o lopata sau chiar un harlet sunt prea mult pentru tine, sau doresti o versiune de a scormoni prin sol pe care o porti purta asupra ta mai usor, incearca un faras de gradina de dimensiuni reduse, cu maner, pe care il poti manevra cu usurinta in orice conditii.
Este important ca aceasta unealta sa fie usor de folosit si sa nu sape prea lat, diametrul minim fiind suficient, tu trebuind doar sa ajungi destul de adanc pentru a-ti gasi comoara. Astfel, cand acoperi deranjul facut, nu vei avea mult de munca.
Castile
In unele pachete cu detector de metale (aici o lista cu produse pe care le-am comparat) semiprofesional, de tip hobby sau chiar profesional se gaseste si o pereche de casti care sa iti izoleze sunetele emise de aparat, pentru ca acestea sa nu se piarda in zgomotele ambientale. In plus, vor oferi izolare fonica pentru a te putea concentra mai bine.
Cu ajutorul unor casti bune, auzi si cele mai infundate tiuituri si zgomote de semnalare produse de detector, oferind si intimitate, pentru ca ceilalti sa nu auda cand ai gasit ceva.
Pinpointer-ul
Pe langa un detector de metale clasic pentru cautare, care este mai mare si voluminos si care poate gasi aria in care se afla substantele, este de folos si un pinpointer, care va prezenta o delimitare exacta a locului in care se afla obiectul din metal, astfel incat sa nu impanzesti un camp cu gauri si gropi spre a gasi ce te intereseaza. Astfel de accesorii nu sunt foarte ieftine, dar pot avea costuri de achizitie accesibile, oferind acel X care marcheaza locul.
Saculetul sau desaga
Precum orice cautator de comori care se respecta, ai nevoie de un recipient in care sa iti pui lucrurile de pret descoperite cand te afli in natura, iar o mica borseta ori o punga de vreun fel iti poate fi de folos. Multi “detectoristi” au un saculet preferat in care isi tin tezaurul.
Poti incepe cu un recipient simplu, din plastic sau material textil, dar in timp este posibil sa investesti si in variante profesionale pentru cautatorii de comori, din piele, cu barete si catarame frumoase, pentru a te simti precum Indiana Jones. Alternativ, iti poate fi folositor un saculet impermeabil, pentru explorarile in adancuri, daca ajungi pana acolo.
Cupa de nisip
Cand iti desfasori activitatea de detectare a metalelor de pe plaja, iti va fi mai de folos un faras sau o cupa pentru nisip, care seamana foarte bine cu un polonic cu gauri, prin care particulele de nisip sa se poata scurge, lasand in urma doar comoara indicata de detector, pe care ti-o doresti. Aceasta poate fi o moneda, o bijuterie sau alt articol metalic ce a ajuns, din greseala, la malul marii.
Husa pentru detector
Unul din lucrurile in care poti investi, mai ales atunci cand acesta nu este oferit la achizitia aparatului, este husa. Desi nu pare o investitie necesara, devine una binevenita, mai ales cand calatoresti pe variate distante pentru a vana comori. Desi nu e cel mai greu obiect, detectorul poate sa iti oboseasca mana dupa cateva ore, asa ca de ce sa nu il introduci in husa lui si sa il cari in spate sau sa il tii de maner?
Baterii reincarcabile
Nu e nimic mai enervant decat sa te distrezi cautand tot felul de lucruri metalice cand te trezesti ca ai ramas fara baterie. Investeste intr-o serie de acumulatori reincarcabili, pe care sa ii schimbi la nevoie, sau ia cu tine un powerbank potent, pentru ca si celelalte electronice au nevoie de curent electric si pot sa se descarce daca petreci o zi intreaga pe afara.
Rotorul inductiv
Este o parte esentiala a detectorului, care e responsabila cu detectarea semnelor metalice si care functioneaza in diferite circumstante. Exista unele cu putere mare de gasire in soluri acidice sau pietroase ori in apa, care ajuta la gasirea aurului ori a altor metale, mai usor. Este important, totusi, sa iei unul care se potriveste modelului de detector pe care il ai.
Cu ajutorul accesoriilor si dispozitivelor de mai sus, esti echipat sa pornesti in cautarea unei vanatori autentice de comori, de unde poti veni acasa cu monede, bijuterii, relicve sau inele, chiar si in cele mai dificile locatii sau soluri.